Kis vízvezeték-tippek új háztulajdonosok számára

Kis vízvezeték-tippek új háztulajdonosok számára



A vízvezeték nagyon félelmetes lehet valaki számára, aki még soha nem tette meg. Az új vízvezeték-szerelők számára rendelkezésre álló összes erőforrás miatt könnyen könnyedén információt terhelhet. Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet, amelyek segítenek Önt abban, hogy az összes információt oly módon rendezzék el, hogy a vízvezeték-szerelés megfelelő módon megkezdődjön.

Ha a csövek hajlamosak a fagyra, hagyja, hogy a víz folyamatosan legalább egy csaptelepben csapjon be a fagypont alatt. Ez minimalizálja annak esélyét, hogy a csövek lefagyjanak, és víz nélkül hagyja Önt. Ha a víz folyamatosan folyik a csöveken és csapkodik ki egy csapból, akkor a csövek valószínűleg nem fagynak be.

Ne fizessen vízvezeték-szerelőt, amíg a munka be nem fejeződik. A vízvezeték-szerelőnek előfordulhat, hogy pénzt igényel, de bölcs dolog megvárni, amíg a munka teljesen megtörténik, mielőtt teljes kifizetést fizetne neki. Sok minden történhet a munka megállása és vége között, tehát fizetés előtt várjon, amíg elégedett a befejezett munkával.

Ha problémái vannak azzal, hogy a vízvezeték-szerelvény ütköző hangot ad, amikor kikapcsolja, ellenőrizze a víznyomást. Bármikor, amikor a víznyomás meghaladja a 80 PSI-t, extra vízzajt fog hallani. Ez könnyen megoldható nyomáscsökkentő szelep beszerelésével, amelyet a legtöbb háztulajdonos megtehet.

Annak elkerülése érdekében, hogy a zuhany alatt elkerülje a csúnya és felesleges eltömődést, fektessen be egy lefolyóba. A zuhanyzónak ez a költséghatékony kiegészítése összegyűjti a haját, mielőtt a csatornába vezet, és korlátozza annak esélyét, hogy zuhanyozás közben találja magát az eltömődött rendetlenségben.

Ellenőrizheti, hogy a WC-vel nincs-e szivárgás, ha néhány csepp élelmiszer-színezőanyagot, Kool Aid-et vagy néhány kávéfőzőt ad hozzá a WC-tartály vízéhez (nem a tál vízéhez). Körülbelül fél óra elteltével ellenőrizze a vizet a tálban. Ha valamelyik színezőanyag látható a tálban lévő vízben, akkor a tartályból kifolyik, és javítania kell.

Ez egy jó tipp egy biztonságos, olcsó módszerre, amellyel a kádban a csatorna gondtalanul tartható. Vegyünk egy csésze szódabikarbóna és öntsük a lefolyóba. Ezután csináld ugyanezt egy csésze ecettel. Havonta egyszer hajtsa végre ezt az eljárást. Fedje le dugóval vagy rongygal, mivel a csövekben kémiai reakciónak kell történnie. Hagyja, hogy egy ideig üljön, majd forró forró vizet folytasson le. Ezzel megszabadulhat az undorító szappan-szennyeződésektől és az akadályoktól.

Kipróbálta-e a cső javítását csak az üzletben vásárolt javítókészletekkel, hogy a vízvezetéknek ez a része továbbra is szivárogjon? A sérült cső cseréje tartósabb megoldás, mint a foltozás. Először zárja le a fő vízszelepet, és engedje le a vizet a sérült szakaszból. Vágja ki a rézcső sérült szakaszát, és hagyjon körülbelül egy hüvelyk extra csövet a sérült terület mindkét oldalán. Távolítsa el a korróziót a csövek belsejéből drótkefével. Vigyen fel fluxust a cserecsőre és a fennmaradó csőre. Csúsztassa a helyére a cserecső darabját a csatlakozókkal. Vigyen fel a forrasztást az illesztés körül, és használjon propán zseblámpát a helyettesítő szakasz forrasztásához.

Remélhetőleg ezek a tippek nagyon értékes információkat nyújtottak Önnek, és lehetőséget adtak arra, hogy megszervezzen minden olyan gondolatot és információt, amelyek már a vízvezeték-szereléssel kapcsolatban felmerültek. Ha ezeket a tippeket szem előtt tartja a vízvezeték-szerelés megkezdésekor, akkor nagyon jó vízvezeték-szerelővé válhat.