Legyőzni a nehézségeket ezekkel a nagyszerű önsegítő tippekkel

Legyőzni a nehézségeket ezekkel a nagyszerű önsegítő tippekkel

 

A legtöbb ember azt mondja, hogy az önfejlesztő változtatások elvégzése a legnehezebb feladatok közé tartozik, amit valaki az életében tesz. Mint bármi más, a személyes fejlődés legjobb útjairól szóló ismeretek megszerzése sokkal könnyebbé teszi a folyamatot, és sikeresebbé teszi azt. Ez a cikk számos tippet tartalmaz a személyes fejlődéssel kapcsolatban, amelyek segíthetnek minden olyan egyénnek, aki önfejlesztésre törekszik.

 

A személyes fejlődés nagyon fontos dolog, amire törekedni kell. Próbáljon meg egy célt kitűzni. Jó példa lehet például az, hogy elkezdjünk pénzt megtakarítani. Ez azért fontos, mert így megtanulhatja fejleszteni az impulzuskontrollt. Kezdje azzal, hogy akkor kezdjen el spórolni, amikor általában olyan dolgokra költene, amelyekre nincs szüksége. Például minden alkalommal, amikor venne valamit az automatából, tegye azt egy bankszámlára. A jó költési szokások kialakításával nagyszerű személyes szokásokat kifejleszteni.

 

Ne csak beszéljen magának, hallgasson rá! Vezessen naplót, és részletezze a gondolatait, ahogyan a személyes fejlődéséhez vezető lépéseit feldolgozza. Lehet, hogy a régi szokások leküzdése feldühít vagy megijeszti. Ha meghallgatja a belső és külső elbeszéléseit, képes lesz azonosítani azokat a területeket, amelyek extra figyelmet igényelnek.

 

A személyes fejlődés azt is jelenti, hogy hálásnak kell lennie azért, amije van. Legyen hálás az életében lévő csodálatos dolgokért, és használja ezt a tudást arra, hogy a céljai felé lendítse magát. A már meglévő támogató rendszerei számos helyszínt kínálnak ahhoz, hogy tovább dolgozzon önbizalmán.

 

A siker esélyeinek növelése érdekében tanuljon mások hibáiból. Számos blog, könyv és ingyenes szeminárium létezik, amelyeken részt vehet, és amelyek segítenek saját céljai és iránymutatásai meghatározásában. Ezek a hasznos tanácsok irányt adhatnak Önnek, és segíthetnek elkerülni a hibákat; ha azonban mégis hibázik, márpedig fog, tanuljon belőle, és lépjen tovább.

 

Gyakorolja az extra mérföld megtételét a rutinjában. Minden héten válasszon ki egy konkrét projektet, amelyet be kell fejeznie, majd tegyen meg mindent, hogy sokkal jobb eredményt érjen el, mint amire egyébként törekedne. Ez segíteni fog abban, hogy alapos és igényes emberré váljon, akinek az a hírneve, hogy mindent megtesz, és még többet is.

 

Az önsegítő könyvek hasznosak abban, hogy tanácsokat adnak, de néha hiányoznak, amikor tényleges életmódváltó tulajdonságokról van szó. Fontos, hogy a szakirodalomban adott tanácsok alapján cselekedjünk, a könyvben szereplő szavak csak szavak, amíg nem ültetjük át őket egy valós élethelyzetbe. A helyzetek kezelésének legjobb tanítója a valós élettapasztalat; a valóságot nem lehet helyettesíteni.

 

Ügyeljen arra, hogy nagyon rendszeres időközönként nyomon kövesse a fejlődését. Számos egészségügyi és fitneszcélhoz léteznek okostelefonra készült alkalmazások, amelyek segíthetnek. Más fejlesztések esetében egy egyszerű táblázattal saját nyomkövetőt készíthet. Ez segít abban, hogy lássa, milyen messzire jutott, és abban is, hogy megtartsa a lendületét.

 

Ha hangot hall a fejében, jó eséllyel csak a tudatalattija beszél magához. Ezeket a szavakat, amelyeket hall, megerősítéseknek vagy a belső hangnak nevezzük. Ezek közül néhány lehet pozitív, és néhány lehet negatív. A cél az, hogy a pozitívokra koncentráljon, és igyekezzen kiküszöbölni a negatívakat.

Bár a növekedéssel ellentétesnek tűnhet, meg kell barátkoznia azzal a ténnyel, hogy kicsi. A dolgok nagy, egyetemes rendszerében elég apró, és nagyon keveset tud. Ha ezt a tényt elfogadja, könnyebb lesz megnyitni az elméjét a tanulás és mások meggyőződésének meghallgatása (és elfogadása) előtt.

 

Ha pozitívabb hozzáállást szeretne, akkor alkosson pozitív megerősítéseket, amelyek szerint szeretne élni. A megerősítések lényegében pozitív gondolatok. Ha pozitív hozzáállással él, az segít az elméjét pozitív cselekvésre késztetni, ami jobbra változtathatja a viselkedését, a hozzáállását, a szokásait és a reakcióit.

 

Képezze magát. A könyvek olvasása remek módja annak, hogy az elméjét edzésben tartsa, miközben önfejlesztő céljaiért dolgozik. Találhat klasszikus könyveket az önsegítés témakörében, de akár az országa történelméről vagy a kedvenc hobbijáról szóló könyvek olvasása is csodákra képes. Nemcsak ismeretekre tesz szert, de az elméje is éles marad.

 

Fontos, hogy úgy érezze, van célja az életének. Ezt úgy érheti el, ha másokhoz fordul, akiknek szükségük van a segítségére. Segíthet, hogy elterelje a gondolatait a saját problémáiról, és segítsen valaki másnak az ő problémáin. Emellett másképp is láthatja a dolgokat.

 

Ha állást foglal, akkor azt indokoltan tegye. Kötelessége magával szemben, hogy világosan meghatározza a meggyőződéseit, megértse a meggyőződéseit, és építsen rájuk. Bármilyen kérdésben vagy témában állást foglalni nem ér semmit, ha nem elkötelezett és képzett az álláspontja mellett. Ha belülről megerősíti a hitrendszerét, az bölcsességet ad az álláspontjához kívülről.

 

Nevessen minden nap. A gyerekek naponta több százszor nevetnek, de a felnőttek átlagosan kevesebb mint tízszer. A nevetés ellazít, és pozitív lelkiállapotba hoz, ami megkönnyíti a napját, ezért találjon okot arra, hogy naponta nevessen. Az izmait és a lelkét is ellazítja.

 

Ismerje el azokat a pozitív lépéseket, amelyeket most tesz. Ha teljesen a negatívumokra koncentrál, akkor lehangoltnak érzi magát, és úgy érzi, hogy semmit sem tud elérni. Ehelyett adjon elismerést önmagának azért, hogy ki ön, hol tart, és mire törekszik. Fontos, hogy megveregesse magának a vállát, és anélkül nem lesz sikeres.

 

Ne felejtsen el időt szakítani magára. Nem számít, mik a végső céljai, ha nem szakít időt magára, akkor nagy valószínűséggel kudarcra ítéli magát. Senki sem képes mindazt, amit az élet megkövetel tőle (munka, család stb.) a személyes céljaira való törekvés mellett, ha nem tart rendszeresen szünetet és nem vesz levegőt.

 

Ahogy a cikk bevezetőjében említettük, a személyes fejlődés nem könnyű feladat. Ha azonban tisztában vagyunk azzal, hogyan fejleszthetjük magunkat egészséges módon, a személyes fejlődés folyamata sokkal egyszerűbbé válik. Kövesse a cikkben található tanácsokat, és máris elindulhat az önfejlesztés és a pozitív közérzet felé vezető úton.